Beweegbingo

Meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland voelt zich eenzaam. Hun partner is overleden, ze zijn minder mobiel en ook hun fysieke en mentale gesteldheid gaat achteruit. In de ‘Week tegen Eenzaamheid’ organiseren allerlei organisaties ontmoetingsactiviteiten door het hele land om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Ook de VitaliteitSpelen haakt in op het initiatief met een eigen BeweegBingo onder de deelnemers van het programma.

Beweegbingo

In de Week tegen Eenzaamheid, die plaats vindt van 30 september tot en met 7 oktober, een BeweegBingo in de deelnemende zorgcentra georganiseerd. Deelnemers van de VitaliteitSpelen ontvangen een pakket met allerlei materialen en een uitleg om door hun zorgcentrum zestien beweegpunten te creëren. Inwoners van het zorgcentrum en buurtbewoners uit de wijk kunnen allemaal deelnemen. Ze kunnen een bingokaart ophalen in het zorgcentrum in de buurt en opzoek gaan naar de negen beweegpunten die zij die week op hun bingokaart moeten afstrepen.

VitaliteitCoach Jobjan Blonk: “We hebben bij de opzet van de BeweegBingo gekeken naar een combinatie van een zo’n divers mogelijk beweegaanbod en het stimuleren van samen bewegen. Hierdoor laten we ouderen zoveel mogelijk verschillende spiergroepen gebruiken en brengen we ouderen in contact met elkaar. Als het aanslaat zoals wij hopen dat het doet, kunnen we de BeweegBingo structureel integreren in het programma van de VitaliteitSpelen.” Ook meedoen met jouw zorginstelling of heb je extra speelkaarten nodig? Download extra Beweegbingo kaarten via onderstaande link, print ze uit en speel mee!

Download Beweegbingo kaarten

Download Beweegbingo posters