Vecht en IJssel locatie Transwijk merkt eerste effecten van de VitaliteitSpelen

Vecht en IJssel locatie Transwijk merkt eerste effecten van de VitaliteitSpelen

Woonzorgcentrum Transwijk van Vecht en IJssel  was één van de eerste zorgcentra die zich aansloten bij de VitaliteitSpelen. Mikkie Schmitz is als welzijnsbegeleider betrokken bij de coördinatie van allerlei beweegactiviteiten in de woonzorglocatie.  Zij is enthousiast over de eerste effecten van het beweegprogramma. Mikkie: “Het enthousiasme onder onze bewoners is zo groot dat we nu een wachtlijst hebben voor onze beweegactiviteiten. En dat terwijl we nu vier keer zo veel bewegen als voor onze deelname aan het programma. Aan die wachtlijst gaan we wat doen, maar dat zoveel bewoners mee willen doen is natuurlijk fantastisch!”

Veel animo om meer te bewegen
Het verhaal achter de VitaliteitSpelen en wat zij wilden doen voor de ouderenmarkt, sprak het woonzorgcentrum in de wijk Transwijk in Utrecht direct aan. “We geloofden in het verhaal achter de VitaliteitSpelen en wilden het graag samen tot een succes maken. De ouderenmarkt wordt soms wat vergeten, dus om mee te doen aan een initiatief wat specifiek gericht is op zorgcentra, leek ons een gouden kans.”

Er was meteen een klik met VitaliteitCoach Jobjan en hij gaf concrete adviezen waar het woonzorgcentrum mee aan de slag ging. Mikkie: “Hij heeft ons op andere ideeën gebracht en heeft geholpen om contact te leggen met de buurtsportcoaches in de wijk. Nu bewegen we op een plek waar iedereen ons kan zien en dat wakkert het enthousiasme onder andere bewoners ook aan. Zelfs bewoners die nooit meededen aan de beweegactiviteiten willen nu meedoen, vandaar die wachtlijst!’’

Hoop op meer deelnemers aan de VitaliteitSpelen
Ook het verkregen VitaliteitPakket wordt goed gebruikt. De beweegmaterialen gaan van woongroep naar woongroep. Ook het hebben van alle oefeningen uit de BeweegID box heeft ervoor gezorgd dat de oude gymkast weer netjes is opgeruimd. Hierdoor worden deze materialen ook weer meer gebruikt en kan er zowel 1-op-1 als in een groep meer bewogen worden.

Mikkie hoopt dat de eerste deelnemers ook andere zorgcentra kunnen enthousiasmeren. “Ik geloof er echt in dat als ouderen meer bewegen, ze ook langer en gezonder leven. Daarom hoop ik dat wij met ons verhaal ook andere zorgcentra over de streep kunnen trekken om mee te doen aan de VitaliteitSpelen, waardoor hopelijk over een aantal jaar heel veel ouderen structureel meer bewegen. Dat zou heel mooi zijn,” aldus Mikkie Schmitz van woonzorgcentrum Transwijk van Vecht en IJssel.